Introductie

Al meer dat 20 jaar run ik, Nicole van Dishoeck, een kleinschalige dressuurstal.
Deze is bekend onder de naam: HorsesNVD.

Paarden worden veelal jong aangekocht, opgeleid en op wedstijden uitgebracht tot het Z/ZZ licht niveau. Op dit moment breng ik mijn paard Whinnie uit in de klasse Prix st George.

Door de vele verschillende paarden die in al die jaren door mijn handen zijn gegaan ben ik me er zeer bewust van geworden dat het algehele managment van een sportpaard zeer belangrijk is. Een klein maar zeer belangrijk onderdeel hiervan is het juiste bit en een comfortabel passend hoofdstel.
Daarom ben ik mij verder gaan specialiseren tot Bitfit Consultant

Een bit op maat en goed passende hoofdstellen dragen bij aan betere prestaties en heel belangrijk aan het welzijn van het paard!

Daarom wil ik graag als Professional Bitfitt Consultant ruiters en hun paarden helpen bij het vinden van het juiste bit:

Bitfitting voor welzijn van je paard en wensen van de ruiter!

 

In het kader van het welzijn voor paarden en het altijd willen verbreden van kennis ben ik zeer geïnteresseerd geraakt in
Cranio Sacraal Therapie en daarvoor een opleiding gevolgd en nu ook Gediplomeerd Cranio Sacraal Therapeut voor Paarden.
Dit past heel mooi in het verlengde van mijn werk als Gediplomeerd Bitfit Consultant.

 

In 2017 met goed gevolg de opleiding  Professional Bitfitt Consultant afgelegd, de eerste jaaropleiding in dit beroep via de ICPBC (International College for Professional Bitfitt Consultant).
En kan me dan ook Gediplomeerd Bitfit Consultant noemen.
Deze opleiding  is zeer breed opgezet en beperkt zich niet alleen tot het aanmeten van bitten, ook het gehele lichamelijke gebruik van het paard komt aan bod.
De lessen bestaan onder andere uit : anatomie, biomechanica, rijtechnische kennis, houding / zit ruiter, het gebit, osteopathie en fysiotherapie. Ook bestaat de opleiding uit zeer veel prakijkdagen, zodat de theoretische kennis meteen omgezet kan worden in praktijk ervaring. Regelmatig volg ik ook de bijscholingen.

Tevens ben ik gecertificeerd Sprenger Bit Specialist.
Ook heb ik de opleiding bij de NHB in Deurne gevolgd en ben ik gediplomeerd ORUN instructrice (volledig afgerond).

 

Alle informatie  over Bitfit Consults en Cranio Sacraal behandelingen ,  tarieven etc zijn te vinden op andere pagina's op deze website.