Introductie

Al meer dat 40  jaar ben ik , Nicole van Dishoeck, met paarden bezig waarvan vele jaren  op professioneel gebied. De opleiding gevolgd bij de NHB in Deurne en tijdens de opleiding en daarna werkzaam geweest op meerdere stallen in Nederland en daarna doorgegroeid naar een eigen wedstijd/ handelsstal.

Paarden werden veelal jong aangekocht, opgeleid en op wedstijden uitgebracht tot het Z/ZZ licht niveau. Op dit moment breng ik mijn paard Whinnie uit in de klasse Prix st George.

Door de vele verschillende paarden die in al die jaren door mijn handen zijn gegaan ben ik me er zeer bewust van geworden dat het algehele management van een (sport)paard zeer belangrijk is. Een klein maar zeer belangrijk onderdeel hiervan is het juiste bit en een comfortabel passend hoofdstel.
Daarom ben ik mij verder gaan specialiseren tot Bitfit Consultant

Een bit op maat en goed passende hoofdstellen dragen bij aan betere prestaties en heel belangrijk aan het welzijn van het paard!
Naast het regelmatig laten checken van het lichaam van het paard door fysiotherapeut, Osteopaat. etc, jaarlijks naar de tandarts en het laten nakijken van je zadel is het echt een must dat een Bitfit Consult daar in het rijtje bij komt te staan.

Veel eigenaren voelen goed aan wanneer  er iets mis is bij hun paard en doen er alles aan om hun paard te helpen maar het laten nakijken van het bit is helaas  nog niet bij iedereen bekend. 

Ik wil graag als Professional Bitfitt Consultant ruiters en hun paarden helpen bij het vinden van het juiste bit:

Bitfitting voor welzijn van je paard en wensen van de ruiter!

Mijn jarenlange werk en ervaring in de paarden en door de gerichte opleidingen die ik doorlopen heb weet ik de meeste paarden  door het aanmeten van het juiste bit fijner aan het lopen te krijgen. (95%)

 

In het kader van het welzijn voor paarden en het altijd willen verbreden van kennis ben ik zeer geïnteresseerd geraakt in
Cranio Sacraal Therapie en daarvoor een opleiding gevolgd en nu ook Gediplomeerd Cranio Sacraal Therapeut voor Paarden.
Dit past heel mooi in het verlengde van mijn werk als Gediplomeerd Bitfit Consultant.

 

Opleidingen:

Met goed gevolg de opleiding  Professional Bitfitt Consultant afgelegd, de eerste jaaropleiding in dit beroep via de ICPBC (International College for Professional Bitfitt Consultant).
En kan me dan ook Gediplomeerd Bitfit Consultant noemen.
Deze opleiding  is zeer breed opgezet en beperkt zich niet alleen tot het aanmeten van bitten, ook het gehele lichamelijke gebruik van het paard komt aan bod.
De lessen bestaan onder andere uit : anatomie, biomechanica, rijtechnische kennis, houding / zit ruiter, het gebit, osteopathie en fysiotherapie. Ook bestaat de opleiding uit zeer veel prakijkdagen, zodat de theoretische kennis meteen omgezet kan worden in praktijk ervaring. Regelmatig volg ik ook de bijscholingen.

Praktijk Natuurlijk, Gediplomeerd Equine Cranio Sacraal Therapeut. HBO jaaropleiding.

Tevens ben ik gecertificeerd Sprenger Bit Specialist.
Ook heb ik de opleiding bij de NHB in Deurne gevolgd en ben ik gediplomeerd ORUN instructrice (volledig afgerond).

 

Alle informatie  over Bitfit Consults en Cranio Sacraal behandelingen ,  tarieven etc zijn te vinden op andere pagina's op deze website.