Goede start!

Ook deze hele fijne jonge pony, Fendy maakt een goede start met een Bitfit Consult.

Ik was vorig jaar bij deze amazone geweest voor het fitten van haar wedstrijd pony, haar instructrice had haar doorgestuurd naar mij. Daar zo veel verbetering van gemerkt, de pony ging het op een makkelijkere manier zo veel beter doen dat bij deze nieuwe pony geen moment getwijfeld werd om bij de start een bitfitconsult uit te laten voeren!

Lees meer »

Fell Pony

Liske van de Ponydijk.. Fell ponydame met een respectabele leeftijd van 18 jaar wilde graag een bit met wat meer stabiliteit.
Ze had haar keuze snel gemaakt.

Leeftijd jong of oud, ras en het gebruiksdoel.. het maakt allemaal niet uit.
Een fijn passend bit is altijd aan must!..

Lees meer »

Jonge Vos

Deze jonge Vosmerrie maakt een goede start aan het begin van haar carrière met een Bitfit Consult!

OP het moment van de Bitfit kon er nog niet gereden worden, dus gefit op stand en haar laten lopen aan de longeerlijn zodat ik haar manier van bewegen en lichaamsgebruik kon beoordelen.

De laatste berichten zijn dat ze het heel goed doet!

Veel fijne trainings kilometers gewenst met deze knappert!

Lees meer »

Manege Ravenswaaij

Twee hele verschillende combinaties in de baan in Ravenswaaij. De ene combinatie was net “nieuw”, en wilde met een Bitfit Consult een goede start maken. De andere combinatie was nieuwsgierig of het voor haar paard beter kon.

Van allebei een hele goede reden en ik denk dat we wel weer goede matches hebben gemaakt!

Lees meer »

Springpaarden in de baan!

Richting Utrecht afgereisd voor deze 2 paarden die voornamelijk in de springsport uitgebracht worden. Allebei gevoelige paarden die fijn te rijden waren.De Amazone wilde een Bitfit Consukt omdat dat heel logisch lijkt als je ook je zadel en het lijf van je paard regelmatig laat checken.En zo is het dus precies zoals het hoort!

Bij beide paarden op een ander bit uitgekomen die beter paste bij de mond en aanleuning.Dit voelde ook veel beter aan bij de ruiter.

Een Bitfit Consult laten uitvoeren als algemene check is heel verstandig en hoort er eigenlijk gewoon bij!

Lees meer »

Rondje langer

Afgereisd naar Lieshout voor deze gevoelige merrie. Ze moest elke keer na een wissel van bit echt wel wat rondjes wennen en daarvoor kreeg ze ook voldoende tijd tijdens het test rijden om te laten zien wat ze van het bit vond.

Elk paard heeft een eigen karakter en dat bepaald mede het tempo van een Bitfit consult. Het ene paard laat wat eerder (en beter) zien hoe een bit hem bevalt, en soms duurt dat wat langer…Door mijn ervaring weet ik meestal heel snel wat voor “ vlees ik in de kuip” heb en het paard bepaald altijd het tempo.

Lees meer »

Jonge PRE

Het was niet het beste weer tijdens het consult maar deze bikkel trotseerde de regen met een vlokje sneeuw.
Ondanks dat wolfskiesjes getrokken zijn kunnen paarden nog een tijd gevoelig blijven op het gedeelte waar ze hebben gezeten. Ik kan dan bij het checken van de mond nog heel goed de gaten voelen waar deze wolfskiesjes uitkomen. 
Deze PRE reageerde daarom heel goed op de Inno Sense flex die tegenwoordig ook (gelukkig) in maat 11,5 en 15mm dik te verkrijgen is.

Lees meer »

Gudie in Haarsteeg

Voor Gudie was de stang waarmee ze gereden werd helemaal prima. Wel een andere trens.
Gudie werd daar smakelijker door in de mond, ging ook makkelijker door de schouder bewegen en de wissels werden beter naar voren gesprongen.

Zo zie je maar weer eens dat alles met elkaar verbonden is, en een passend bit voor jouw paard het verschil kan maken.

Lees meer »

Beste wensen 2024!

Iedereen de beste wensen voor 2024.
Alle combinaties waar ik afgelopen jaar geweest ben, bedankt voor het vertrouwen en veel fijne sportieve momenten gewenst!

Lees meer »

PRC Papendrecht

Deze twee knappers waren de afsluiter van het jaar. Beide combinaties zochten meer verbinding, allebei de paarden zochten de hand niet goed op, maar deden dat ieder op een eigen manier. De ene krulde op en de ander deed de nek heel hoog en hield zich strak. Bij beide paarden gelukt om meer verbinding te verkrijgen met voor ieder  een passend bit om dat resultaat te bereiken.

Op de FB pagina heb ik nog een leuke winactie lopen! Winnen van een Bitfit Consult.
(Ook aan de mensen die er al een gehad hebben is gedacht..)

Lees meer »

Winactie

Op dit moment op Facebook loopt een winactie: Het winnen van een Bitfit Consult *. Vertel in een comment waarom je deze wil winnen, voor jezelf óf voor iemand anders, en deel de post.

De mensen die al een Bitfit Consult hebben gehad en een leuke comment plaatsen die maken kans op een paar hele fijne leatherfeel handschoenen. 

 

* Consult gratis, excl reiskosten, excl bit.

Lees meer »

Kerstsfeer in Drunen

Bij D’n Dries al een beetje in de kerstsfeer gekomen. De binnenbaan is daar mooi aangekleed geheel in Kerststyle.
Een paar paarden hebben hun kerst kadootje al gekregen. 

Lees meer »

Belgie

Weer eens afgereisd naar onze Zuiderburen voor een Bitfit Consult. Deze hele mooie vosruin mogen voorzien van een ander bit waar hij smakelijker op werd en de juiste verbinding en gevoel werd verkregen door de ruiter…

Doordat ik midden in het land woonachtig ben heb ik best een royaal werkgebied. Ook interesse in een Bitfit Consult? Neem contact op voor het maken van een afspraak!

Lees meer »

Chanell

Wat wordt het alweer vroeg donker zeg…
Maar lampen aan en Chanel ging heel fijn lopen op haar nieuw aangemeten bit.
De strakke hoge halshouding werd een veel betere hals op lengte en daardoor lager en beter naar de hand toe.
Het tempo werd ook beter naar voren door..
Wel zal ze even moeten wennen aan de nieuwe houding maar dit gaat wel een veel beter lichaams gebruik opleveren..

Loopt je paard te hoog en te strak met de nek.. een ander bit brengt wellicht verbetering.
Loopt je paard te lang en laag,… idem dito.
Niet goed naar de hand te krijgen…
Te veel druk, onrustige mond etc.
Allemaal redenen om eens een afspraak te maken voor een check, en bijna de zekerheid dat het beter kan! 

Lees meer »

Turbo en Indy

Gisteren bij Indy en Turbo geweest, twee heel verschillende paarden in bouw, manier van lopen en leeftijd.
Indy met de respectabele leeftijd van 20 jaar en Turbo die net aan zijn carrière begint met 4 jaar oud. Wel twee hele dikke maatjes!

Indy liep veel comfortabeler met de watertrens en voor Turbo zal het even wennen worden.
Zijn amazone kan nu beter tegen de hand aan rijden waardoor Turbo niet meer terug van de hand kan lopen en de ruiter daardoor meer zeggenschap krijgt over zijn lichaams gebruik.
De nieuwe manier van lopen en lichaams gebruik zal wellicht in het begin wat spierpijn opleveren maar daardoor kan wel op de juiste plekken zijn spieren opgebouwd worden.

Het juiste bit kan je dus veel voordelen opleveren in de training. 

Lees meer »

Bitfit een onmisbaar onderdeel!

Afgereisd naar Biezen Mortel dit keer.
Deze combinatie rijdt al op Z Niveau en wilde toch het bit eens laten checken, gewoon om eens te zien of ze het fijnste bit had voor haar paard.
Met een aanpassing naar een ander bit werd het contact beter maar toch ook veel losser in de hals. Fijner voor de ruiter maar zeker ook fijner voor het paard.
Waarom het ene model bit beter bij je paard past dan het andere is meestal technisch goed uit te leggen.

Daarmee weer bewezen dat naast de check van je zadel, wat tegenwoordig helemaal ingeburgerd is (gelukkig).
De regelmatige check van gebit en lichaam.
De check van het bit eigenlijk zeker in het rijtje thuishoort.!!

Lees meer »

H.C Giessenlanderij, Orano

Orano liep wel mooi in de houding maar het laatste stukje nageven ontbrak nog.Hij hield erg vast in de nek en kaak wat ook te voelen was in dat gebied tijdens het afvoelen van zijn lijf. Na verandering van bit ging Orano veel beter loslaten en dus goed nageven.Dit geeft de ruiter altijd een veel beter gevoel en werk je altijd naar toe, maar vaak kan het juiste bit daar veel aan bijdragen.

Wil je ook eens kijken of jouw aanleuning fijner kan?

Maak dan snel een afspraak!

Lees meer »

PRC Papendrecht

Een hele leuke groep in de baan gehad voor een Bitfit Consult. De ruiters kende elkaars paarden en zien die regelmatig onder het zadel. Heel leuk dat iedereen bij elkaar zag dat er verbeteringen waren bij wissels van een bit.Ik leg altijd uit waarom ik voor een bit kies, wat de werking is van een bit, etcBij een groeps Bitfit wordt het dan eigenlijk ook altijd een soort clinic waar iedereen veel van opsteekt. Heel leuk om te doen..

Wil je ook op jouw pension stal een Bitfit consult organiseren, neem dan contact op .

Lees meer »