Stang en Trens fitting

Bij deze knappert op de mooie lokatie van de Paardensprong in Neerijnen een stang en trens aangemeten. De Trens blijft daarin het basis bit voor een fijne stabiele aanleuning. De stang bitten zijn er ook in diverse modellen en voor de juiste pasvorm dient kritisch naar de anatomie van de mond gekeken te worden. Dat kan niet enkel op stal maar vooral tijdens het rijden en dan tussentijd elke keer even stilstaan waardoor ik in de mond kan kijken hoe de inwerking van de stang is is heel belangrijk tijdens een consult. Het paard op de foto heeft een hele vlezige binnenkant in de mond en dan dient er kritisch naar gekeken te worden of de stang goed bij de mondvorm past zonder dat deze ergens gaat knellen of afklemmen.

Wil je ook een Bitfit consult om te kijken welk bit het beste bij jou paard past én waardoor je daarna ook veel fijner kan rijden met je paard? Neem dan contact met me op!

Lees meer »

Knappe Fjord

 

Glen en Alie Nijhof net op bezoek gehad voor een Bitfit Consult. Voor Glen een bit gevonden waarmee hij net wat makkelijker los blijft in nek en kaak. Dus niet alleen in een houding loopt maar ook ontspant en fijner nageeft.
 

 

 

 

 

Lees meer »

Creme Brulee

Afgelopen week nog bij deze superknappe Crème Brulee geweest voor een check up. Hij mag zijn beste beentje voor gaan zetten op de kampioenschappen. Aan de voorbereiding ligt het niet.. Veel Succes!

Lees meer »

Bitfit in Ameide

Bij deze mooie bruine een stang en trens aangemeten en natuurlijk het hoofdstel op de juiste maat gehangen.

Daarnaast leg ik ook altijd goed uit hoe de bitten in het hoofdstel horen te hangen, op welke hoogte en tot welke afstand van elkaar.
Hoe de kinketting hoort te zitten wb het scharen van de stang.

Dus dat je precies weet hoe het allemaal hoort te zitten zodat wanneer (in dit geval) je over een tijdje een nieuw hoofdstel krijgt je de stang en trens zelf weer op een juiste manier in een hoofdstel krijgt.. 

 

Lees meer »

Blij Ei

En weer een tevreden combinatie.. Kijk "m eens blij kijken.

 

Paarden kunnen het altijd zeer waarderen wanneer ik ben geweest. En Paard blij, eigenaar ook altijd blij. 

Lees meer »

Pony van Sofie

De pony van Sofie was graag een beetje sterk en heel beweeglijk met zijn hoofd. Met de wissel van het bit werd de pony veel lichter, en ging makkelijk nageven. Zijn hoofd hield hij nu netjes stil in plaats van zich er steeds uit te trekken. Veel comfortabeler voor de ruiter én pony.

Lees meer »

Opvolger van Lenie

Bij Lenie ben ik een tijd geleden geweest toen zij bij haar toemalige paard een stang en trens aangemeten wilde hebben.
Daar was zij toen zo tevreden mee dat ze nu meteen belde toen haar nieuwe jonge aanwinst op stal stond.

 

Heel veel fijne trainings uurtjes gewenst met dit jonge talent!

 
 
 

 

Lees meer »

Stoere Pony!

Deze robuuste stoere pony heeft een wat kortere hals en hield zich in de nek en kaak vast. Bij de verandering van bit ging hij de nek en kaak ontspannen en liet de hals mooi vallen.

Zo zie je maar dat een bit erg veel invloed kan hebben op hoofd/halshouding en ontspanning.

Lees meer »

Stang en Trens

Bij deze knappert van Megan een stang en trens aangemeten. 

Rijdt je in de klasse M2 dan is het geen probleem dat ik ook al kijk welke stang in de toekomst het best past bij je paard.

Beter gelijk beginnen met een passende stang dan tegen de tijd dat het Z eraan komt eerst te “oefenen” met een stang die je nog hebt liggen in de kast en waarvan je niet zeker weet of het de juiste is. Het bespaard je paard daarmee een aantal trainings uren met ongemak.

Lees meer »

Bo en Novia

Vanmiddag bij Bo en de 4 jarige fijn bewegende Novia geweest voor een Bitfit Consult. Novia liep in een (iets) te ronde houding met het midden van de hals als hoogste punt. Moeilijk was het om de neus er meer uit en de nek als hoogste punt te krijgen.

Uitgekomen op een bit wat meer verbinding gaat brengen voor een constantere aanleuning en meer lengte in de hals.

De amazone voelde gelijk vanaf de eerste pas het verschil en het beeld werd gelijk mooier!

Lees meer »

Naar de hand!

 

Deze robuuste New Forrester verstopte zich voor de hand en bleef heel terughoudend lopen. Met een bustrens kreeg de Amazone meer verbinding en werd in haar rijden daardoor wat zekerder en ging  wat stoerder naar voren rijden. Dit kwam de verbinding natuurlijk ook ten goede.
 
Een te sterke verbinding is niet fijn, maar wanneer een paard opkrult en geen verbinding wil maken is dat ook zeker niet prettig.
Er is dan vaak een gevoel van weinig controle waarbij ruiter maar ook heel vaak het paard onzeker worden.
Lees meer »

Jazzie Jeff

Een drukke week achter de rug met een aantal consulten.

Deze Jeff is op oudjaarsdag de laatste van het jaar.

Hij gaat 2022 goed beginnen met een bit op maat..

Lees meer »

Inno Sense met tongboog

Met deze merrie was het even puzzelen..
Haar beviel het Inno sense materiaal heel goed. De Inno sense bitten hebben verschillende mondstukken .. recht maar ook met tongboog. In flexibel materiaal maar ook in harde variant.

Voor deze merrie een Inno sense met een tongboog.

 

Gelukkig heb ik altijd een zeer grote variatie aan bitten bij me zodat het paard ook altijd met het bit testgereden kan worden en daardoor komen we er meestal wel uit waarmee het paard het fijnst loopt!

Lees meer »

Stoere Rocky

 

Stoere Rocky in de baan gehad voor een bitfit consult. Het bit waar hij altijd mee gereden werd bleek goed bij hem te passen.

Een klein beetje finetuning was voldoende.

 

Wanneer het bit waar mee gereden wordt de juiste is dan gaan we voor het gevoel van de ruiter toch ook testrijden met een ander bit wat ook een goede optie lijkt voor de combinatie.

 

Door het verschil te voelen geeft dit de ruiter ook altijd heel veel zekerheid dat hij rijdt met het juiste bit.
Ruiters zijn altijd zeer verbaasd hoe veel verschil in gevoel er zit tussen twee verschillende bitten. De meeste ruiters geven aan dat ze dat nooit verwacht hadden en heel blij zijn dat ze voor een Bitfit Consult hebben gekozen!

 

Lees meer »

Leo bij D'n Dries

Weer een leuke ochtend bij “D’n Dries!

Leo heeft zijn consult er al op zitten. 

Al wat vaker op deze lokatie geweest en nu weer een leuke groep om te fitten.

 

Wil je bij jou op lokatie ook een Bitfit Consult organiseren voor een groep bij jou op stal dan hoor ik je graag!
Het tarief gaat dan per combinatie omlaag en de reiskosten kunnen gedeeld worden waardoor het voor veel mensen aantrekkelijk wordt om mee te doen!

Lees meer »

Wat een verschil!!

Hier een mooi voorbeeld wat een ander bit kan doen. Van opkrullen/ verstoppen voor de hand/ bit, daardoor kort in de hals blijvend. Naar met vertrouwen naar de hand toe.
Als je dan na anderhalve week deze mail krijgt... dan weet ik weer waar ik het voor doe!!

Hi Nicole.

Het rijden gaat zooo veel beter. Ik heb echt een heel ander paard onder mij. 

Hij is veel meer ontspannen, zoekt mijn hand uit zichzelf op en loopt ook veel beter door zijn lijf. 

Je mag best weten dat ik best sceptisch was over het fenomeen bitfitter. Daarbij had ik al zoveel geprobeerd wat niet hielp en blijkbaar helemaal niet het probleem bleek te zijn. 

Ondanks dat ik mijn twijfel had of dit dan wel de oplossing zou zijn ben ik mega blij dat ik toch naar je toe ben gekomen want heb hierdoor echt mijn plezier in het rijden weer terug gekregen. 

Ik wil je bedanken voor je tijd en adviezen en wie weet zien we elkaar nog eens! 

Lees meer »

Pony Pelham

Deze pony werd iets te fanatiek (en een beetje stout) tijdens het springen. Door het Pelham bit krijgt de Amazone de controle terug en worden er weer hele nette parcoursen gesprongen.

De pony is nu op 2 pinken te rijden op een hele lichte verbinding.

Deze bitten zijn te verkrijgen in maat pony vanaf 9,5 cm, dus kunnen heel mooi passend aangemeten worden.

Lees meer »

Vos op visite

Blauwe lucht, lekker zonnetje en een heel tevreden paard op zaterdag ochtend.. wat wil je nog meer!

Deze vos echt heel veel kunnen verbeteren met voor hem het juiste bit.
Stabieler, fijner naar de hand en hals mooier op lengte!

Lees meer »